Op zoek naar een aankoopmakelaar?

Jouw aankoopmakelaar

Het vinden van een geschikte woning is een hele speurtocht. Wat voor woning past bij je, in welke buurt wil je gaan wonen en hoe zit het met de financiële mogelijkheden? Misschien heb je al gezwijmeld bij de woningen op Funda en weet je precies wat je wilt kopen. Of moet je nog uitzoeken in welke buurt je wilt wonen? In alle gevallen kunnen wij jou als aankoopmakelaar Purmerend verder helpen.

Volledige aankoopbegeleiding

Van de eerste kennismaking tot het ondertekenen van de koopakte: wij verzorgen de volledige aankoopbegeleiding én bieden alle zorg die daarbij nodig is. In dit stappenplan vind je een overzicht van alle stappen die doorlopen moeten worden bij het kopen van een woning.

 

Stappenplan:

Eerste woning kopen Onesta

Stap 1: Deel je plannen met ons

In zee gaan met een makelaar bij het kopen van een woning is een verstandige keuze. Dit kan je veel tijd en geld besparen. Als aankoopmakelaar hebben wij namelijk veel verstand van het aankoopproces en weten we alle ins en outs, die we graag met je delen. In een kennismakingsgesprek horen we graag al jouw wensen en vertellen we je uitgebreid wat je van ons kunt verwachten. Wat voor huis zoek je precies? En met welk doel koop jij een woning? Wil je er zelf in wonen of wil je het gaan verhuren? We stellen jouw zoekprofiel vast en begeleiden je bij het hele aankoopproces.

Eerste woning kopen

Stap 2: Regel je financiën

Het is belangrijk om in dit stadium al goed te kijken naar jouw financiële mogelijkheden. Als je een hypotheek nodig hebt, kan één van onze hypotheekadviseurs alles voor je in kaart brengen. Zo heb je in het voortraject al een realistisch beeld van wat je kunt lenen bij een hypotheekverstrekker.

Het is niet alleen fijn om te weten waar je aan toe bent, je staat ook sterker als je goed bent voorbereid. Hierdoor kan later een zo scherp mogelijk koopvoorstel gedaan worden, wat doorslaggevend kan zijn! In sommige gevallen kan er door deze goede voorbereiding zelfs geboden worden zonder financieringsvoorbehoud.

Pas nadat de koopovereenkomst is getekend kan de hypotheek echt rond gemaakt worden. In de meeste gevallen moet er dan ook een taxatie worden gedaan. De aankoopmakelaar en adviseur werken nauw samen, zodat dit proces snel en soepel verloopt.

eerste woning

Stap 3: Doorzoek de markt

En dan begint het échte zoekwerk. Tijdens onze zoektocht bekijken we zowel de openbare als de onderhandse markt. De openbare markt is Funda.nl. Hierop filteren we het totale woningaanbod en selecteren we de woningen die voldoen aan jouw wensen. Vervolgens geef jij aan over welke woningen je meer informatie wilt en welke je zou willen bezichtigen.

De onderhandse markt bereiken we door het actief benaderen van verschillende partijen, zoals andere makelaars, beleggers en huiseigenaren. Hierbij komt ons grote netwerk goed van pas. Zo bereiken we ook woningen die (nog) niet worden aangeboden via de openbare markt.

Eerste woning

Stap 4: Word verliefd

Heb je een woning op het oog? Dan regelen we een bezichtiging! Dit hoef je niet alleen te doen; wij gaan mee om het huis met een kritische ‘makelaarsblik’ te beoordelen. Omdat we het aankoopproces door en door kennen, weten we precies waar we op moeten letten.

Zo kijken we naar eventuele gebreken, het onderhoud en mogelijke verbouwingen. Ook checken we of een woning waardevast en/of courant is; de woning moet in de toekomst namelijk weer makkelijk verkoopbaar of verhuurbaar zijn. Jij hoeft alleen maar te kijken of je een woning leuk genoeg vindt.

Tip: vergeet niet om ook even door de buurt te lopen. Het is namelijk belangrijk om een goed gevoel bij de woning én de buurt te hebben.

Eerste woning

Stap 5: Tijd om te onderhandelen

Ben je verliefd op een huis? Super! Dan is het tijd om na te denken over een openingsbod en biedingsstrategie. En dit kan best stressvol zijn. Als je een huis hebt gevonden dat aan al jouw wensen voldoet, wil je namelijk niets liever dan je handtekening zetten onder de koopovereenkomst.

We zullen je daarom volledig ondersteunen in dit proces. Ook helpen we je bij het vaststellen van de ontbindende voorwaarden. Op basis hiervan kan een koopovereenkomst alsnog ontbonden worden. We houden het hoofd koel en proberen het maximale uit de onderhandelingen te halen.

Eerste woning kopen

Stap 6: Alles wordt vastgelegd

Als jij én de verkopende partij het eens zijn over een bedrag en voorwaarden, wordt dit vastgelegd in een koopovereenkomst. Dit wordt vaak gedaan door de verkopend makelaar. Wij nemen deze overeenkomst zorgvuldig door en hebben contact met de notaris als dat nodig is.

Als alles gecontroleerd is, zetten beide partijen hun handtekening. Daarna gaat de koopovereenkomst naar de notaris. Wanneer er koopvoorwaarden zijn afgesproken, zorgen wij ervoor dat er in overleg met jou een taxatie of bouwkundige keuring wordt uitgevoerd als dat nodig is. Ook houden we in de gaten of termijnen en afspraken die in de akte staan worden nageleefd.
De notaris stelt een datum en tijd vast voor de eigendomsoverdracht, het moment waarop de akte van levering wordt ondertekend.

Eerste woning kopen Onesta

Stap 7: Gefeliciteerd!

Tijdens de eigendomsoverdracht maakt de notaris de koop definitief. Heb je de akte van levering en eventueel de hypotheekakte ondertekend? Dan krijg je officieel de sleutels van je nieuwe paleisje.

Doe een dansje en plan die housewarming, want je hebt een nieuwe woning gekocht. Laat het verhuizen maar beginnen. Gefeliciteerd!

Tarieven

Op zoek naar een aankoopmakelaar in groot Amsterdam? Wij staan voor jou klaar om alles van A tot Z af te handelen!

Bij aankoop rekenen wij een tarief van 1,25% over het aankoopbedrag met een minimum van € 3.000,- *. Het tarief is inclusief btw.

Hieronder valt onze volledige dienstverlening:

 • Een kennismakingsgesprek
 • Aanmaken van een zoekprofiel
 • Helpen zoeken naar geschikte woningen
 • Actief benaderen van collega-makelaars
 • Adviseren over een hypotheekadviseur
 • Bezichtigen van de woning voorafgaand aan het bieden
 • Toetsen van de aangeleverde stukken (zoals eigendomsbewijs en splitsingsakte)
 • Doen van marktonderzoek en beoordelen van de vraagprijs
 • Onderzoeken van de openbare én onderhandse markt
 • Onderhandelen (prijs, ontbindende voorwaarden, bankgarantie)
 • Controleren van de koopovereenkomst
 • Waarborgen van de 3 dagen bedenktijd, financieringsvoorwaarden en eventuele andere voorwaarden
 • Organiseren van een bouwkundig rapport
 • Inspecteren van de woning
 • Bezoek brengen aan de notaris

* Heb je andere diensten nodig die niet in het lijstje staan? Laat het ons dan gerust weten. Wij zullen kijken wat we voor je kunnen doen. Meerwerk en extra werk worden in vooraf overleg gefactureerd. Op alle opdrachten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Geïnteresseerd in Onesta Services?

Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie!

Contact informatie

Contact informatie

Vestiging Purmerend
Zuiderpad 107, 1461 BS Zuidoostbeemster

Vestiging Scheveningen
Van Bergenstraat 49, 2583 CS Den Haag 

×

Wat is mijn huis waard?

Ontvang binnen 5 minuten de geschatte waarde van uw woning

Bereken het nu