Woning verhuren?

Woning verhuren aan expats

Het (tijdelijk) huren en verhuren van woningen wordt steeds populairder. In grote steden als Den Haag en Amsterdam groeit het aantal expats en internationals, waardoor er steeds meer vraag is naar huurwoningen.

Bezit je vrije woonruimte of verblijf je voor korte of lange duur op een andere locatie? En wil je jouw woning verhuren? Wij kunnen je helpen bij het verhuurproces. Bij het verhuren van een woning komt nogal wat kijken. Maar dat is helemaal niet erg. Wij zijn namelijk specialist op dit gebied en nemen je alles uit handen.

Plan van aanpak bij woningverhuur

Via onderstaand stappenplan nemen we je mee langs het hele verhuurproces. Je leest uitgebreid hoe we je woning onder de aandacht brengen, de bezichtigingen regelen en hoe de woningoverdracht plaatsvindt. Zodat jij uiteindelijk dé huurder vindt voor je woning!

Woning verhuren

Ons proces:

Eerste woning kopen Onesta

Stap 1: Deel je plannen met ons

Wil je jouw woning verhuren? Dan houden we allereerst een intakegesprek. Zo leren we jou beter kennen én weet je precies wat je van ons kunt verwachten. Samen bespreken we de woning die je wilt verhuren, de eventuele eisen die je stelt aan een huurder en bespreken we alle mogelijkheden. 

Ook geven we je inzicht in de woningmarkt, je rechten en plichten als verhuurder en kunnen we een verwachting geven van de huuropbrengst. Wil je definitief overgaan tot de verhuur van je woning? Dan maak je dit officieel door de opdracht tot dienstverlening (OTD) te ondertekenen en op te sturen.

Eerste woning kopen

Stap 2: Woning presenteren op de markt

Na ondertekening van de opdracht tot dienstverlening gaan wij aan de slag met de promotie van de woning. Want die moet natuurlijk bij zoveel mogelijk potentiële huurders onder de aandacht gebracht worden! Daarom beginnen we met het opstellen van een advertentietekst en komen we bij je langs om foto’s te maken. Het concept voor de presentatie op het internet mailen we uiteraard eerst naar jou, zodat jij hier je goedkeuring voor kunt geven (of niet, maar dan passen we het gewoon nog wat aan). Ga je akkoord met de foto’s en de tekst? Dan melden wij de woning online aan.
eerste woning

Stap 3: Promoot je woning

We brengen de woning via verschillende kanalen onder de aandacht. De woning zal altijd online worden gezet op onze eigen website, Pararius.nlFunda.nl en andere verhuursites. Het merendeel van de woninghuurders zijn expats. Daarom adverteren we standaard op alle relevante expatsites. Om jouw woning extra onder de aandacht te brengen, benaderen wij partijen ook rechtstreeks. Zo sturen wij mailings naar diverse (internationale) organisaties en ons grote zoekersbestand. Daarnaast maken we actief gebruik van social media!  Hierbij zorgen we voor pakkende omschrijvingen en kunnen we eventueel aanvullend promotiemateriaal inzetten, zoals:
  • Professionele fotografie
  • Stylingadvies
  • Plattegrond
  • 3D-fotografie
  • Video’s
Eerste woning

Stap 4: De eerste kijkers voor de deur

Zodra we aanvragen binnenkrijgen, kan het inplannen van de bezichtigingen beginnen! We houden hierbij zo goed mogelijk rekening met jouw wensen. 

Soms is een woning zo populair, dat een ‘open huis’ handiger is. Dit is een half uur waarin wij meerdere potentiële huurders tegelijkertijd laten komen om de woning te bezichtigen.

Je kunt ervoor kiezen om ons een set sleutels geven, zodat we gemakkelijk de bezichtigingen kunnen leiden. Zo hoef je zelf niet altijd aanwezig te zijn, maar kun je de bezichtigingen gewoon aan ons overlaten.

Zijn er geïnteresseerden? Dan is dat natuurlijk super! We zullen dan ook direct beginnen met de onderhandelingen over de prijs en andere voorwaarden, waarbij we jou zeker niet vergeten. We houden namelijk altijd een zo gunstig mogelijke situatie voor jou als verhuurder voor ogen!

Eerste woning

Stap 5: Een geschikte kandidaat

Zodra er een kandidaat is gevonden die geïnteresseerd is in het huren van de woning, doen we een uitgebreid kredietwaardigheidsonderzoek. Dit houdt in dat we aan de hand van relevante documenten kijken of deze kandidaat wel geschikt is. 

Deze documenten zullen we beoordelen en aan jou voorleggen, ook als er meerdere kandidaten zijn. Uiteindelijk beslis jij namelijk wie de woning mag huren.

De documenten die nodig zijn, verschillen per potentiële huurder. Zo zijn vaak paspoort, arbeidsovereenkomst en loonstroken nodig, maar dit is weer anders voor zzp’ers en bedrijven.

Eerste woning kopen

Stap 6: Alles wordt vastgelegd

Zodra we een geschikte huurder hebben gevonden voor jouw woning, stellen we de huurovereenkomst op. Deze sturen we na jouw goedkeuring op naar de nieuwe huurder om te ondertekenen. 

Na ondertekening van de huurovereenkomst plannen we een incheck in. Hier mag je bij aanwezig zijn, maar dit is niet verplicht. Tijdens de incheck stellen we een inspectierapport op met bijbehorende foto’s van de huidige staat van de woning. Hoe is de staat van de vloer? Zijn er geen beschadigingen? Hoe ziet de apparatuur eruit?

Dit is een belangrijke stap, omdat het inspectierapport uitsluiting kan geven bij geschillen over de waarborgsom. Het inspectierapport krijg je daarom ook digitaal toegestuurd.

Eerste woning kopen Onesta

Stap 7: Gefeliciteerd!

Bij de incheck zal ook de sleuteloverdracht plaatsvinden. Dit betekent dat de woning officieel verhuurd is. Gefeliciteerd!

Tarieven

Wij staan voor jou klaar om alles van A tot Z af te handelen! Onze verhuurcourtage bedraagt 1,21 x de maandhuur, met een minimum van € 750,= per verhuuropdracht. Dit is inclusief een plaatsing op Funda voor 3 maanden.

Aanvullend promotiemateriaal zoals genoemd bij stap 3 wordt extra berekend. Eventuele extra kosten worden altijd vooraf besproken.

Bij intrekking van de opdracht rekenen wij € 100,- exclusief de aanmeldingskosten van Funda (€ 50,- per 3 maanden). Genoemde bedragen zijn inclusief btw. Meer weten? Vraag een vrijblijvend gesprek aan om te mogelijkheden te bespreken!

Geïnteresseerd in Onesta Services?

Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie!

Contact informatie

Contact informatie

Vestiging Purmerend
Zuiderpad 107, 1461 BS Zuidoostbeemster

Vestiging Scheveningen
Van Bergenstraat 49, 2583 CS Den Haag

×

Wat is mijn huis waard?

Ontvang binnen 5 minuten de geschatte waarde van uw woning

Bereken het nu